Diák vagyok

érettségizzünk, felvételizzünk és tanuljunk 2008/2009-ben!

Friss topikok

  • kócsag: Én annak idején sokat olvastalak. Sokszor figyelem, hogy vannak-e újabb bejegyzéseid és sajnálatta... (2014.10.14. 13:15) Mártírszerep

Linkblog

HTML

Mártírszerep

2009.02.12. 08:30 | diakvagyok | 1 komment

Címkék: oktatás történelem botrány 1956 iskola érettségi közoktatás

12. év, elmúlt a félév.

Az iskola érettségi felkészítése: 0.

Az egyik tanári közösség ezekben a pillanatokban öli egymást azért, mert egyes tanárok véleménye szerint felelőtlenség a diákot úgy küldeni érettségizni, hogy nem készítik fel.

A mi iskolánk felkészítő lépései elég gyengék.

Elég sokan megyünk emelt történelemre, de ennek nincs nyoma az órán.

A mi tanárunk régi Magyar Fórumot, kuruc.info-ról nyomtatott cikkeket hoz be. Egy ideig azt mondtuk egymást között, hogy talán ezzel akarja ellensúlyozni a tankönyv állításait. Tegnap azonban kifakadt:

- Ha valakinek nem tetszik, tessék feljelenteni az igazgatónál, aztán majd kitesznek az utcára, mert megmondom az igazat!

Tartottunk egy osztálygyűlést. Nem jelentjük fel. Amúgy sem tennénk, az ő szégyene, hogy nem tart órákat rendesen. Most viszont kifejezetten kerüljük, hogy panaszt tegyünk rá. Mártír akar lenni, hogy aztán azzal dicsekedhessen, hogy az igazmondásáért tették ki.

Ez a legfőbb gondja, amikor az osztályából a többség emelt szintű érettségire megy. Az előkészítőkön és az órákon viszont nem tesz semmit!!!! Már a negyedik olyan órát tartja, amikor azt bizonygatja, hogy az árpádsávos zászló nem fasiszta. Holott már ősszel elmondtuk neki, hogy maximum nyilasnak lehetne nevezni, de az osztályunkba járók mindegyike egyetért abban, hogy nem nyilas jelkép, az sem zavar, ha holnap az iskola épületét díszítené, sőt, büszkék is lennénk rá! Többen, sokszor kértük arra, hogy tartsunk végre rendes órát, de nem hajlandó rá. Állandóan politizál és olvassa nekünk azokat a cikkeket, amelyek abszolút érdektelenek. Legalább a tananyaghoz kapcsolódna, de az sem.

Kiváncsian várom, hogy mit lehetne tenni vele, de szerintem a 12.-es történelmet leírhatjuk.

Amúgy sok kérdés érdekelt volna. Kifejezetten megkértem négyszemközt arra, hogy vegyük át 1956-ot, de nem tette. Azt mondta, hogy 1956 a reformkommunisták forradalma volt és egyetlen szépséghibája az volt, hogy kevés kommunistát végeztek ki. Elnevette a saját viccét, mely szerint Kádár részéről nem volt hiba Nagy Imre kivégzése, a hiba az volt, hogy ott megállt, ugyanis mindenkit fel kellett volna kötni és a végén magát is...

Ez BP egyik legjobb gimnáziuma...

A bejegyzés trackback címe:

https://diakvagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr60938404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kócsag 2014.10.14. 13:15:11

Én annak idején sokat olvastalak.
Sokszor figyelem, hogy vannak-e újabb bejegyzéseid és sajnálattal láttam, hogy nincsenek.
Érdekel mi lett veled, veletek. Akár privátban is.
süti beállítások módosítása