Diák vagyok

érettségizzünk, felvételizzünk és tanuljunk 2008/2009-ben!

Friss topikok

  • kócsag: Én annak idején sokat olvastalak. Sokszor figyelem, hogy vannak-e újabb bejegyzéseid és sajnálatta... (2014.10.14. 13:15) Mártírszerep

Linkblog

HTML

Elvhű osztályzás

2008.11.02. 18:46 | diakvagyok | Szólj hozzá!

Címkék: botrány hülye iskola tanár abszurd gimnázium osztályzás érdemjegy

Van egy tantárgy, ahhoz egy kb. 55 éves férfi tanár.

Az órákon nem csinál semmi komolyat, eddig engem kért meg arra, hogyha valakinek nem megy a feladat, akkor üljek mellé és magyarázzam el. Amúgy minden héten dolgozat, amire jegyet kapunk. A dolgozatokat kijavítja (délutánonként unatkozik, ő mondta) és elküldi emailban. Az egész osztályban én csinálom meg egyedül a dolgozatokat, mindenki más rólam másolja, ugyanis azt mondta, hogyha valakinek nem megy a feladat, akkor másolja le rólam. Mondanom sem kell, hogy ilyen nagy ösztönzés mellett a többség bele sem kezd, hanem mellém ül és lemásolja. A szünet előtt amúgy dupla indigóval írok, mielőtt ugyanis belekezdenék, két osztálytársam elém rakja a dupla indigóval ellátott íveket, amit kitöltök, a másolatok körbemennek és mindenki 15 perc alatt megírja az óra elején a dolgozatot (ja, ha nincs kész, haza lehet vinni befejezni). Azt hiszem érthető, hogy a tanárnak mindegy, hogy hányast ad. Ha valaki be sem megy az órára, akkor kettest kap, ha időnként bejár, akkor hármast. Ha elvégzi a feladatot valaki, négyest, ha hibás. Ha nincs benne nagy hiba, ötöst.

Ma küldte az emailt, hogy az utolsó dolgozatomre négyest adott. Kérdezem, hogy miért. Hát, mert van 5 darab ötös és ne legyen feltűnő, hogy csak ötösöm van (amúgy gimiben mindig csak ötösöm volt minden tárgyból, ahogy korábban írtam, így inkább az a meglepő, ha nem ötöst kapok).

Na, most mit lehet tenni?

(ja, ez BP legjobb gimnáziumainak egyike)

A bejegyzés trackback címe:

https://diakvagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr39746002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása