Diák vagyok

érettségizzünk, felvételizzünk és tanuljunk 2008/2009-ben!

Friss topikok

  • kócsag: Én annak idején sokat olvastalak. Sokszor figyelem, hogy vannak-e újabb bejegyzéseid és sajnálatta... (2014.10.14. 13:15) Mártírszerep

Linkblog

HTML

„Nemzeti radikális” töritanár

2008.09.08. 10:14 | diakvagyok | Szólj hozzá!

Címkék: botrány érettségi kuruc nemzeti radikális antitudomány

 Új történelemtanárunk van. Négy év alatt a harmadik. Az első két évben egész klassz tanárunk volt, kisujjában volt a történelem és a tanári mesterség is (erősen jobboldali volt, de ebből soha nem volt probléma). A második évben egy kezdőt kaptunk, aki egy év után elmenekült a pályáról (jól tette). Nem volt kifejezetten jó tanárnak. Utolsó évre kaptunk egy öreg tanárt. Általában szeretjük őket, szomjazunk a tudásukra – és ez nem cinizmus, valóban így van (Budapest egyik legjobb gimnáziumáról van szó!).

Nos, ez a tanár hülye. Előre félek, ha ez érettségiztet majd minket. Hülye és sötét. Lesz még ebből botrány, úgy érzem.

Első kérdése:

- Ma, Magyarországon demokrácia van?

Mindannyian azt mondtuk, hogy igen.

Erre felállt és üvöltött, hogy nincs. Felmondta amit aznap a kuruc.info honlapon olvasott.

És itt álljunk meg egy szóra!

Kuruc.info. egy honlap. Sokakhoz az osztályban közel állnak a hasonló dolgok, de az eddigi három éves tanulmányunk megértette velünk, hogy a kuruc bizonyos emberek politikai céljait szolgálja. Olyan lufi, mint a MIÉP. Ki fog durrani, amint előjönnek a mögöttük álló emberek a botrányaikkal. Majd kiderül róluk, hogy a hatalom kell nekik is és csak éppen meglovagolnak egy eszmét, amivel követőket akarnak szerezni. Politikusok. Nem tiszteljük és nem szeretjük őket. Nem elvhűek, gerinctelenek. Akármelyik oldalon is álljanak.

A kurucról is ez a véleményünk, meg minden politikai honlapról. A kuruc ráadásul (mint akármelyik másik politikus-portál) leleplezi önmagát, elég sokszor. A sorok között tetten érhető, hogy káoszt akar, fel akar tüzelni, hangulatot kelt, mert valakiknek ez az érdeke. A nagy gondunk vele azonban az, hogy tudománytalan. Olyan naivan és helytelenül érvel, hogy azt már tanítani kellene (rossz példának). Nálunk a kuruc egy polcon van az SZDSZ-el, Gyurcsánnyal és Orbánnal.

Társadalomismeretből mindenki ötös volt 9. és 10. osztályban, holott komoly dolgozatok voltak belőle. Történelemből az osztályátlag 4,6, többen versenyeken értek el nagyon jó helyezést (tavaly) és tudni kell azt is, hogy többen terveznek belőle emelt szinten érettségizni, mint ahányan középszinten.

Mondtuk tehát kellő önbizalommal és különösen óvatosan, tisztelettel teljesen, hogy amit mond nekünk, azt reggel a kuruc.info írta a lapján. Szívesen hallanánk inkább a saját véleményét. Mint az osztály legjobb tanulóját, kihívott felelni.

Fel kellett mondanom, hogy mi a demokrácia, hogyan fejlődött ki és különböző társadalmakban milyen módon alkalmazták. A feleletembe beleszőttem a 12.-es anyagot is és azt is kiemeltem, hogy a demokrácia soha nem lehet a szó etimológiai értelmében demokrácia, vagyis népuralom. Ugyanis a demokráciában választással döntenek és amikor egy országban 51%-al nyer valaki választást, a fél ország vesztesnek érzi magát, mint most, Magyarországon. Ettől ez demokrácia, mert a politikai berendezésnek ez a neve, maximum nem kitűnő rendszer és kell keresni jobbat, de tudományos szemmel nézve Magyarországon demokrácia van.

Mondta, hogy ez egy ötös felelet, amit azért nem ír be, mert a történelemtanárral nem illik vitatkozni. Utána elmondta nekünk, hogy az lenne szerinte az igazi demokrácia, ha a nagy látogatottságú honlapok szerkesztői és a civil szervezetek vezetői is bekerülnének a Parlamentbe. Ezt már ráhagytuk.

A teremből kimenet még elmondta, hogy a szabadságjogok sem érvényesülnek, ezért sem lehet demokrácia Magyarország. Ugyanis szerinte nem lehet békésen tüntetni az utcán, mert a rendőrök szétverik a nemzeti tüntetőket.

Mindez történt 2008 szeptember első hetében, Budapest egyik legjobb gimnáziumában!

A bejegyzés trackback címe:

https://diakvagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr84653435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása